Lekkerimäki om Holmqvists Intåg Till Våra Hjältar i Blåa Ränder

Michael Holmqvist till djurgården A-lag? Starten av säsongen har varit allt annat än idealisk för Djurgården och Jonathan Lekkerimäki. Men nu har en ny tränare klivit in och verkar få resultat från lagets stjärnspelare.

”Han är duktig på detaljer just med oss forwards”, säger målskytten i en intervju.

Jonathan Lekkerimäki erbjöd en välbehövlig avlastning för Djurgårdens A-lag förra säsongen. 18-åringen gjorde sju mål och var en ljuspunkt i en annars nedslående säsong för Stockholmarna. Men i Hockeyallsvenskan har det varit svårare för den av Vancouver Canucks uttagna forwarden. På säsongens första 16 matcher har han bara gjort ett mål och fyra assist.

”Säsongen har varit blandad, tycker jag. Det har väl inte gått som jag riktigt tänkt men jag har kommit in i det mer och mer. Jag fortsätter köra varje match och varje träning. Det är mest målmässigt jag känner att det inte har fungerat”, säger Jonathan Lekkerimäki.

I våras blev Jonathan Lekkerimäki sjuk i körtelfeber och missade slutet av hockeysäsongen.

”Det var tufft att ha det och sedan med alla resor som var under sommaren. Nu på senare tid har det känts bättre. Det har påverkat mig lite kanske.”

Michael Holmqvist till Djurgårdens A-lag

För några veckor sedan beslutade Djurgården att befordra J20-cheftränaren Michael Holmqvist till A-laget. 43-åringen har varit med i organisationen ett tag och var förra året huvudtränare för Djurgården som slutade med att vinna silver i SM. Flera av spelarna fick sitt stora genombrott på J20-nivå, vilket ledde till att de fick chansen att spela för ett A-lagskontrakt. En av dessa var Jonathan Lekkerimäki, som gjorde 35 poäng på 26 matcher innan han blev uppflyttad till A-laget. Missa inte att streama deras kommande matcher!

Jonathan Lekkerimäki tycker till

I Juniorkronorna har en ny talangtränare för djurgården anslutit sig. Niclas Hävelid var förbundskapten för Småkronorna när Jonathan Lekkerimäki ledde dem till ett närmast sensationellt guld i U18-VM. Forwarden gjorde sedan 15 poäng på sex matcher och var anfallets främsta spelare. Duon kommer att återförenas och spela för JVM i mellandagarna.

Vad innebär det för er som var med i det laget att Hävelid finns med även nu i JVM?

”Han känns väldigt bra som coach och har haft många av oss innan. Det är just det här med att vi gjorde allt för att vinna i finalen. Vi hade studsarna med oss och allt kan hända i ett sånt mästerskap. Det ska bli väldigt roligt och jag hoppas på mycket folk. Det ska bli väldigt kul, just det här med att vi har många spelare från U18 som vann guldet. Ett bra gäng är det.”

Streama hockey matcher idag!

Leave a Comment