Hur man utformar en välinformerad statistisk strategi för betting på hockey 

Hur man utformar en välinformerad statistisk strategi för betting på hockey 

BILDBYRÅN

Är du intresserad av betting på hockey? Då har du massvis med matcher och mästerskap att ta en lite närmare titt på. Faktum är att du kan spela på ishockey året runt, eftersom det alltid pågår någon typ av turnering eller match någonstans runt om i världen. Därmed är betting på ishockey ett perfekt alternativ för dig som inte vill ta ett uppehåll bara för att sporten inte utövas under en viss del av året.

Men för att höja oddsen för att du lyckas med din betting hos en aktör som Snabbare är det viktigt att du förstår hur statistiken fungerar inom branschen. Oroa dig inte, det är inte lika svårt som det låter. Häng med!

Hur börjar man?

Det första du bör göra är att bekanta dig med hur grundläggande statistik fungerar. Detta finns massvis med olika guider online, men du kan även köpa en statistikbok om du hellre vill lära dig på det sättet.

Du behöver inte förstå avancerade statistiska formler eller begrepp, i regel räcker det med att du känner till de grundläggande begreppen.

Sannolikheten är även hög för att du kommer behöva komplettera dina statistiska färdigheter i takt med att du bettar, något vi rekommenderar att du gör. På så sätt ökar du sannolikheten för framgångsrik betting rejält.

Olika typer av statistik

Nedan är vanliga typer av statistik som många spelare kollar på:

Målsnitt

Många spelare som använder statistik för betting väljer att titta närmare på målsnitt, både för enskilda spelare och lag. Denna statistik använder de sedan för att ta informerade beslut för de insatser som de är intresserad av.

Många väljer även att fördjupa sig lite extra inom denna punkt. Det kan exempelvis vara att kolla hur många skott en viss spelare tar, från vilka zoner, under vilka delar av matchen, samt i vilka situationer pucken går in i mål eller inte. På så sätt får de ännu bättre möjlighet att uppskatta hur många mål en viss spelare eller lag kommer göra.

Information om målsnitt går ofta att hitta ganska lätt online, men om du vill fördjupa dig rejält kommer du även behöva föra en del statistik på egen hand. Men det är ju bara roligt, eller hur?

Kom ihåg att målsnitt kan förändra sig rejält under en spelares karriär. Bara för att en spelare gör många mål en viss säsong, behöver han inte göra det nästa, även om så självklart är möjligt.

Många som följer målsnitt tycker även om att titta på totalt antal poäng, men även assist och andra viktiga mätvärden som går att satsa på.

Hur lagen har presterat mot varandra tidigare

Många väljer även att titta på statistik för hur olika typer av lag har presterat mot varandra under en viss tid. Här är det dock viktigt att beakta att laguppställningarna och förutsättningarna ständigt förändras, något som behöver justeras i den statistiska analysen.

Men trots detta kan tidigare prestationer mellan lag vara värdefull statistik som används för att ta välgrundade beslut när det gäller satsningar.

Information om detta är även väldigt enkelt att hitta online, och finns tillgängligt för gemene man helt gratis. Här är det även enkelt att hitta information om vilka förändringar som har skett sedan de tidigare resultaten.

Prestationer tidigt eller sent under matchen

Ett lag som leder kommer förmodligen börja spela på ett annat sätt. De tar ofta en defensiv position gentemot motståndarlaget, något som självklart påverkar statistiska beräkningar. Därmed är det viktigt att ständigt hålla koll på vad som händer i en match, eftersom de förändringar förutsättningarna för olika typer av potentiella utfall.

Här finns massvis med tidigare statistik som visar att ledande lag ofta börjar spela mer defensivt, medan de som ligger under börjar satsa offensivt. Detta är värdefull information som mycket väl kan vara till hjälp när du utformar din egen spelstrategi.

Regression mot medelvärdet

Regression mot medelvärdet är ett oerhört viktigt begrepp att känna till. Det betyder helt enkelt att resultatet kommer att röra sig mer mot det verkliga medelvärdet ju fler upprepningar som sker. Att ett dåligt lag som endast har 10% chans att vinna faktiskt kan vinna är något som vi alla känner till, men sannolikheten för förlust och regression mot medelvärdet är högre ju fler matcher de spelar.

Om du inte förstår hur detta fungerar kommer du att falla offer för många statistiska snedvridningar. Kom ihåg att vara försiktig med statistik som är baserad på små urval, eftersom sannolikheten för att urvalet är justerat enligt regression mot medelvärdet är låg.

Ju större urval du har tillgång till, desto bättre statistiska beslut kommer du kunna ta.

Kom ihåg att det även finns andra faktorer som påverkar utfallet

Även om statistiken är en viktig del av en framgångsrik bettingstrategi, finns det även massvis med andra faktorer som har ett finger med i spelet. Nedan är exempel:

Slumpen

Vi får inte glömma bort det faktum att slumpen har ett stort finger med i spelet när det gäller utfallet. Statistiken må säga en sak, medan slumpen bestämmer sig för en annan. Visst, i slutändan är det regression mot medelvärdet som gäller, men på kort sikt har slumpen otroligt mycket att säga till om.

Detta är något du måste vara beredd på, annars kommer du få en en chock när du ser hur saker och ting tar form inom bettingbranschen.

Form

Statistik är inte det enda alternativet som finns tillgängligt för att beräkna sannolikheten för ett visst utfall. Form är även en viktig faktor, och kan påverka massvis med olika saker, inte minst inom en sport som ishockey.

Därmed är det viktigt att du även beaktar lagens nuvarande form, samt om det har gjorts några ändringar eller tillägg till de strategier och uppställningar som lagen tillämpar. Även skador är viktigt att beakta.

OBS: Spela ansvarsfullt!

Kom ihåg att det är oerhört svårt att vara en vinnande spelare i det långa loppet. Därmed är det viktigt att du skapar en spelbudget som du sedan håller dig till. Var även uppmärksam på olika symtom relaterade till spelmissbruk. Se även till att du använder de spelverktyg som finns tillgängliga på den svenska spelmarknaden.

Leave a Comment