Den Svenska Hockey Legendaren Börje Salming Har gått bort

Den legendariska hockeyspelaren Börje Salming har dött och idrottsvärlden sörjer honom.

Det kommer en mängd hyllningar från fans runt om i världen för att hedra hans minne.

”Han har betytt så otroligt mycket för mig personligen men ännu mer för svensk hockey. Han kommer för alltid vara saknad”, säger Nicklas Lidström till Sportbladet.

”Jag är i chock och djupt bedrövad”, skriver Mats Sundin till TT.

Nyheten om Börje Salmings död i ALS vid 71 års ålder kom på torsdagskvällen.

Salming var en av den svenska ishockeyns största spelare genom tiderna och en pionjär i NHL. Han öppnade dörren för europeiska spelare att tävla på högsta nivå.

Hockeyvärlden sörjer Börje Salmings Bortgång

”Det var väldigt tungt och med stor sorg som jag fick beskedet att Börje somnat in idag. Han har betytt så otroligt mycket för mig personligen men ännu mer för svensk hockey. Han var en av de första som banade väg för oss andra svenskar i NHL på sitt sätt att spela. Han var en fantastisk person, så omtänksam, så ödmjuk, så varm. Han kommer för alltid vara saknad,” säger Nicklas Lidström.

” Det är sorgligt och det är en sådan fruktansvärd sjukdom. Vi får minnas alla bra saker med Börje,” säger Darryl Sittler,

En tidigare lagkamrat i Toronto Maple Leafs som har varit vän med Salming i 50 år.

Ett Kärt Minne av Börje Salming

Förra veckan var Sittler tacksam för att Salming trots sin sjukdom lyckades ta sig till Toronto där han fick ta emot kärlek från staden och klubben.

”Det var ett mäktigt ögonblick. Han visade den vilja han alltid har haft och det blev ett kärt minne för Börje själv, hans familj och för alla oss andra. Jag är väldigt glad över att jag fick tillbringa några dagar med honom när han var i Kanada,” säger Sittle

Missa inte de kommande hockey matcherna och eventuella hyllningar av Börje Salming!

Leave a Comment