JVM hockey 2023 tabeller – Grupp A-B Tabell Junior VM 2023 ishockey

Junior VM Ishockey tabell 2023 – uppdaterad JVM 2023 tabell grupp A-B!

Junior VM Ishockey 2023 tabell? JVM 2023 tabell ishockey? Här hittar du uppdaterad JVM hockey tabell för Sveriges grupp i JVM 2023. Självklart hittar du även tabell för grupp A och för alla lag. För dig som vill ta reda på ställning för Sverige, Kanada, USA, Finland, Schweiz, Lettland, och Slovakien så har du kommit rätt. Uppdaterad JVM 2023 tabell för både Grupp A och B samt betydelsen av ställning i JVM hockey tabellerna i ishockeyn. Ser man till vilka lag och spelare som Sverige kommer möta på pappret ska det inte vara någon svår uppgift att gå vidare till kvartsfinal. Det gör nämligen fyra av de fem lagen i varje grupp. I Sveriges grupp så är det bara Tjeckien och Kanada som utmanar då Finland och USA hamnat i den andra gruppen.  Se och spela på hockey live =>

Junior VM Ishockey 2023 tabell - Grupp A-B Tabell JVM 2023 Ishockey!

Tabell Junior VM Ishockey 2023-JVM 2023 tabell grupp A-B

Junior VM Ishockey 2023 tabeller? Det är ingen raketforskning att lista ut att Kanada är den stora favoriten till att vinna turnering. Man är det land som vunnit flest guldmedaljer (17) och kommer med stor sannolikhet komma till final även detta år. Man har dock flera nationer framför sig på vägen. Inte minst gruppspelet där man har två av de stora favoriterna till guldet, USA och Lettland. Spela på småkronorna hos Unibet =>

Ifall du är intresserade av JVM hockey-resultaten i enskilda matcher så hittar du även dessa på vår site. Vi uppdaterar resultaten och statistiken efter varje matchdag. Det gör att du håller rätt på när matcher spelas och hur de slutat. På så sätt har du även bra koll på vilka lag Sverige kommer få möta under utslagsfasen av turneringen.

Junior VM Ishockey Tabell Grupp A-B

JVM hockey 2023 tabeller? JVM hockey tabellerna uppdateras varje dag efter varje omgång. Nedan ser du hur Sveriges tabell i JVM hockey ser ut och varför Tre Kronor går ohotad vidare till kvartsfinal. Du hittar även JVM tabeller för båda grupperna här. Nedan ser du tabellerna ut för båda grupperna i JVM hockey 2023 hockey.

JVM hockey tabeller - Grupp A-B Tabell Junior VM ishockey

Junior VM Ishockey Tabell Grupp A 2023

JVM hockey tabell grupp A? Så här ser tabellen ut för Grupp A i Junior VM Ishockey 2023. Här hittar du gruppen där guldfavoriterna finns. Det var Kanada som var storfavoriter till att vinna gruppen. Inför turneringen så är det Kanada och Tjeckien som var favoriter till att vinna gruppen. Hur gruppen kommer att sluta vet vi nu då gruppspelet har avslutats. Vi får kika in här nu när gruppspelet är över:

# Junior VM Ishockey Tabell Grupp A S P V F +/-
1
Tjeckien
4 10 3 0 1 0 24:6
2
Kanada
4 9 3 0 0 1 29:8
3
Sverige
4 8 2 1 0 1 16:7
4
Tyskland
4 3 1 0 0 3 7:22
5
Österrike
4 0 0 0 0 4 2:35

Sverige vann sin första match Österrike och vann med 11-0. Sverige vann även mot Tyskland 1-0 . Sverige lyckades även vinna mot Tjeckien med 3-2. Nu återstår endast matchen mot Kanada. Den slutade inte bra för Sveriges del, utan man förlorade mot Kanada med 5-1.

Sverige slutade trea i gruppen med 8 poäng. Hade Sverige vunnit mot Kanada så skulle man vinna gruppen med 11 poäng. Sverige förlorade mot Kanada som så slutade tvåa då Tjeckien mötte Tyskland i den sista matchen. Det var en enkel match för Tjeckien trots att Sverige hade svårt mot Tyskland.

För att Sverige ska gå vidare krävs det att man är ett av de fyra bästa lagen i gruppen. Då det är fem lag i en grupp så kan ingen av favoriterna Sverige, Tjeckien eller Kanada ska åka ut redan i gruppspelet. Österrike och Tyskland är lagen som fått det svårt i turneringen. De har hittills förlorat alla sina matcher. Det möts i en avgörande match som avgör vilket av lagen som går vidare och vilket lag som går ut.

Sverige har gått vidare till slutspelet och kvartsfinal mot Finland.

Junior VM Ishockey Tabell Grupp B 2023

Junior VM Ishockey Tabell Grupp B? Frågan är hur det slutar. Så här ser tabellen ut för Sveriges Grupp B i JVM hockey 2023:

# Junior VM Ishockey Grupp B S P V F +/-
1
USA
4 9 3 0 0 1 19:11
2
Finland
4 7 2 0 1 1 12:11
3
Slovakien
4 7 2 0 1 1 14:12
4
Schweiz
4 6 0 3 0 1 11:12
5
Lettland
4 1 0 0 1 3 4:14

Finland förlorade sin första match mot Schweiz med 2-3 e.förl. Sedan vann Finland sin andra match mot Slovakien med 5-2. Det gjorde även USA som vann mot Slovakien med 5-2. Finlands och USAs fjärde och sista match blev blev en riktigt het potatis då det mötte varandra. Detta vara den avgörande matchen för vilket lag som skulle vinna gruppen och vilket lag som skulle sluta tvåa. Det blev till slut USA som vann mot Finland och resultatet 6-2.

JVM hockey 2023 tabeller - Grupp A-B Tabell Junior VM 2023 ishockey

Så kan Sverige kan gå vidare till final i JVM 2023!

Här går vi igenom hur det går för Sverige i turneringen. Man har haft en bra inledning och förhoppningsvis kan småkronorna gå lång i turneringen. Det återstår dock att se hur det går när man tar sig an kvartsfinalen. Det är där det svåra motståndet kommer. Det är mer eller mindre klart att de stora nationerna USA, Finland, Tjeckien och Kanada tar sig vidare från gruppspelet. Det får man ta för givet.

Sverige vann sin första match i gruppspelet. Detta mot Österrike som slogs tillbaka med 11-0. I den andra matchen tog Småkronorna tre viktiga poäng då man slog Tyskland med 1-0. Mot Tjeckien så gick det bättre än förväntat och man fick med sig 3 poäng från den tredje matchen. Sverige vann mot Tjeckien med 3-2. Nästa motståndare för Sverige var  Kanada och denna match var den sista gruppspelet för Sveriges. Sveriges match mot Kanada spelas på lördag natt mot söndag klockan 00:30 svensk tid. Kanada vann som förväntad mot Sverige med 5-1.

Sverige kommer att ta sig vidare till kvartsfinal då man slutar som trea minst i gruppen. Sverige spelar kvartsfinal redan på måndag den 2 januari 2023. Det som återstår är motståndaren i kvartsfinalen.

Sverige fick möta Finland i kvartsfinalen. Sverige vann kvartsfinalen mot kvartsfinalen med X-X.

Sverige får nu möta Tjeckien i semifinalen som spelas på onsdagen 4 januari 2023.

Den stora JVM-finalen (samt bronsmatchen) spelas på torsdag natt mot fredag den 6 januari 2023. JVM-finalen drar igång 00:30 svensk tid.

Förhoppningsvis får vi se Sverige i en final. Det är åtta år sedan som småkronorna vann JVM. Frågan är om man ska göra det i turneringen som avslutas 2023.

Inför Sveriges JVM matcher 2023

Det återstår att se hur långt Sverige tar sig i turneringen. Man har ett av de bästa JVM-lagen i världen och därför förväntas man gå långt i JVM 2023. Hur långt återstår att se. Man vet aldrig hur bra USA och Kanada är för varje år som går. Det mesta tyder dock på att Sverige i alla fall tar sig till minst kvartsfinal. Sveriges kvartsfinal får inte missas. Detta är Sveriges chans till semifinal och finalen i JVM 2023. Ifall du saknar du SVT1, SVT2 och TV6 så kan du kan du se JVM hos SVT Play och Viaplay =>

Se även JVM 2023 spelschema, JVM 2023 TV-tiderJVM TV-sändning, Junior VM Ishockey live stream gratis, Sveriges Junior VM Ishockey 2023 matcher, JVM 2023 Hockey live stream för mer info om JVM 2023.

Mer om JVM kvartsfinal Sverige

Se Svenska Hockeyförbundet eller Internationella Hockeyförbundet eller den officiella sidan för juniorerna för statistik och officiell information Nedan hittar du flera artiklar om turneringen. Allt från spelschema till odds och var du kan se matcherna. Se och spela på hockey live =>

Leave a Comment